Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxmousse

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna laxmousse är jag uppväxt med. Min mamma lagar den varje påsk och midsommar (om jag ber om det)

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp ingredienserna till laxkokningen. Lägg i laxbiten och sjud under lock. Koktiden är beroende på fiskens tjocklek. Beräkna ca 20 minuter för en mellanbit. Låt svalna i spadet så snabbt som möjligt. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 15 minuter. Vispa grädden och blanda den med majonäs, gräddfil, tomatpuré och kryddor. Rör i dillen. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme eller i en kopp i micron på full effekt en kort stund. Låt svalna lite. Blanda ned det i den vispade blandningen. Ta bort skinn och ben från laxen och dela laxköttet i mindre bitar. Vänd ner dem i moussen och skrapa ner hela blandningen i en kallvatternsköljd kransform. Jämna till ytan, täck med gladpack och låt stå kallt över natten. Sänk ner formens botten något ögonblick i varmt vatten, vänd upp moussen på fat. Garnera med räkor, rom & dill. Moussen går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelieberggren 6 april 2010

    Denna är kanon god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.