Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med spenat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Laxpaj med spenat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel och låt vila kallt ca 30 min.
  2. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skär laxen i strimlor. Koka spenaten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Rör ihop ägg och gräddfil. Tillsätt lax, spenat, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 min.
  4. Servera med sallad och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 24 augusti 2015

    Har varit vårt "paradnummer" i sommar. Har använt varmrökt lax, mycket gott en klar 5a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.