En saftig laxpaj med varmrökt lax.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vin och kör tills degen blir till en boll.
- Ta upp degen och tryck ut den i pajformen. Låt den stå i kylen i 30 minuter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Lägg lax i bitar, förvälld squash, purjolök och fänkål i formen. Strö över dill och ost.
Vispa samman crème fraiche, vin och ägg med lite salt och några vrid på vitpepparkvarnen. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter, tills pajen fått fin färg och äggstanningen en fast konsistens. Servera pajen med en sallad.
- Tips!
Förväll purjolök, squash och fänkål i mikron med några matskedar vatten, ca 4 minuter, på hög effekt. Spola av med kallt vatten i ett durkslag. Låt rinna av.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Vi har idag serverat den här pajen som en rätt av 3 vid vår söndagsbuffé här på Solviks folkhögskola. Pajen blev sagolikt god! Vi gjorde en kall dillsås till.