Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Fullkornspasta är nyttigare, har mer smak och passar väldigt bra till varmrökt lax. En lättlagad och supergod pastarätt som du snabbt svänger ihop! 630 kcal/portion Variera gärna med kallrökt lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
  2. Ansa och skiva fänkålen (spara eventuellt fänkålsdillen till garnering) och fräs den med ½ msk smör. Tillsätt ärterna och låt dem steka med tills de är tinade. Låt pastan rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Rör ihop grädden med kokvattnet och tillsätt majsstärkelsen. Skölj och riv skalet av citronen. Pressa ut saften.
  3. Häll gräddblandningen och citronskal och -saft i pannan med fänkål. Krydda med 1 krm peppar. Koka upp och häll såsen över pastan. Dra bort skinnet från laxen och plocka sönder den i små bitar. Blanda ner laxen i pastan. Garnera eventuellt med fänkålsdill och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.