Fullkornspasta är nyttigare, har mer smak och passar väldigt bra till varmrökt lax. En lättlagad och supergod pastarätt som du snabbt svänger ihop!
630 kcal/portion
Variera gärna med kallrökt lax.
Instruktioner
- Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
- Ansa och skiva fänkålen (spara eventuellt fänkålsdillen till garnering) och fräs den med ½ msk smör. Tillsätt ärterna och låt dem steka med tills de är tinade. Låt pastan rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Rör ihop grädden med kokvattnet och tillsätt majsstärkelsen. Skölj och riv skalet av citronen. Pressa ut saften.
- Häll gräddblandningen och citronskal och -saft i pannan med fänkål. Krydda med 1 krm peppar. Koka upp och häll såsen över pastan. Dra bort skinnet från laxen och plocka sönder den i små bitar. Blanda ner laxen i pastan. Garnera eventuellt med fänkålsdill och servera!
Publicerat den
14 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar