Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaté

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En festlig klassiker som med fördel får sällskap av pressgurka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör laxen skinn- och benfri. Skär den i mindre bitar och kör den till mos i matberedare eller på köttkvarn. Blanda i saltet och äggen. Det ska vara en fullständigt homogen massa, därför är det en god idé att använda maskin. Låt blandningen stå kallt i kylskåpet ett tag.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka eller klipp dillen fint. Rör ut senapen i vinägern.
  3. Ta ut färsen ur kylskåpet och blanda den i grädden, lite i taget. Även här med kraft, så gärna i maskin. Blanda till sist i dill, vinäger/senap och cayenne. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Häll över färsen i en form, helst av porslin eller keramik. Lägg på lock eller täck med folie.
  5. Sätt formen i ett vattenbad, det vill säga ett kärl med hett vatten, och låt alltsammans stå i ugnen i 50 minuter.
  6. Låt svalna och ställ sedan patén i kylskåp. Ta ut den i god tid före servering så den hinner få rumstemperatur, då blir den allra godast då.
  7. Skär upp patén i skivor och servera tillsammans med pressgurkan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.