Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpudding

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mycket gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. ca 1 timme + vattläggning 12-24 timmar Ugnstemperatur 225º
  2. Vattlägg salt lax eller laxöring 12-24 timmar, byt vatten ett par gånger. Gravad och lenrimmad lax är färdiga att använda.
  3. Sätt på ugnen. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis och ev lök. Lägg hälften av potatisen på ett smort ugnssäkert fat. Lägg på lax, dill och ev lök och täck med resten av potatisen.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och peppar och häll det i formen. Grädda puddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 min, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 min. ca 1 timme + vattläggning 12-24 timmar Ugnstemperatur 225º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.