Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Snabbt och Gott

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk. Skiva potatisen. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsfast form.Avsluta med potatis. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten (äggen blivit fasta som i en omelett) och fått en fin gyllenbrun färg. Servera med några droppar smält smör och en citronklyfta.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Gillsan 19 maj 2009

    Tackar för recpetet det var gott en femma fär du av mig. Detta kommer jag att göra igen.

  • MalinF 16 januari 2010

    Mycket gott och enkelt! Jag använde mig av okokta potatisar, därav fick det stå lite längre, ca 1 timme. Det här kommer jag defenitivt göra igen:)

  • grodanper 24 augusti 2011

    Jätte gott! Jag hade gravad lax hemma, så det fick bli det! Jag för kokade inte heller mina potatisar, men gör det nästa gång! Barnen gillade rätten, den ena tyckte det var lika gott som, kokt torsk med ägg sås.

  • FarmorMaya 30 oktober 2013

    Fantastiskt gott. Lättlagad och mycket god. Kommer att bli en favorit för framtiden. Hade kallrökt lax, fanns inte rimmade på affären. Blev helt perfekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.