Instruktioner
Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt.
Fräs löken i smör i en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk. Skiva potatisen.
Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsfast form.Avsluta med potatis.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten (äggen blivit fasta som i en omelett) och fått en fin gyllenbrun färg.
Servera med några droppar smält smör och en citronklyfta.
Tackar för recpetet det var gott en femma fär du av mig. Detta kommer jag att göra igen.
Mycket gott och enkelt! Jag använde mig av okokta potatisar, därav fick det stå lite längre, ca 1 timme. Det här kommer jag defenitivt göra igen:)
Jätte gott! Jag hade gravad lax hemma, så det fick bli det! Jag för kokade inte heller mina potatisar, men gör det nästa gång! Barnen gillade rätten, den ena tyckte det var lika gott som, kokt torsk med ägg sås.
Fantastiskt gott. Lättlagad och mycket god. Kommer att bli en favorit för framtiden. Hade kallrökt lax, fanns inte rimmade på affären. Blev helt perfekt.