Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpudding med kaviar och dill

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

I mitt föräldrahem tillagades denna rätt med rester från kylskåpet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt förpackningen. Koka den upptinade laxen i saltat vatten cirka 4 min. Slå av vattnet och mosa laxen med en gaffel.
  2. Blanda lax, ris, mjölk, ägg, kaviar och dill. Smaka av med vitpeppar. Salt finns i tillräcklig mängd ifrån kaviaren.
  3. Smöra och bröa en ugnsfast form. Fyll formen med smeten. Toppa med ströbröd och ett par rejäla smörklickar.
  4. Grädda laxpuddingen i ugnen,175 grader, i 1 timme.
  5. Servera med skirat smör eller grönsallad med citron. Rårörda lingon är också utmärkt till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mellanbellan 10 mars 2011

    Gott. Jag gjorde helt efter receptet förutom att jag saltade lite. Hade skirat smör till

  • Slandromsludde 6 december 2011

    Hej! Ska riset vara förkokat? Det står inget om detta i receptet...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.