Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpytt med fänkålskräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Egen laxpytt är godare och nyttigare än den köpta, dessutom går den snabbt att tillaga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna. Stöt dem i en mortel och blanda med créme fraiche, citronsaft och rivet citronskal. Salta och peppra.
  2. Skala potatis och övriga rotsaker och skär dem i stora tärningar. (lägg dem i vatten med lite citron så mörknar de inte) Koka potatis och rotfrukterna i lättsaltat vatten i ett par minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag.
  3. Stek rotsakerna krispiga i smör i en stekpanna. Pochera äggen i ca 4 minuter i sjudande vatten med lite vinäger och salt i. Ta upp äggen med en hålslev. Föredrar du stekta ägg så behåll gärna gulan lite krämig, det passar extra bra till pytt.
  4. Skär laxen i kuber och stek dem hastigt i smör. Salta och peppra. Skär vårlöken i tunna strimlor. Blanda lax och rotsaker och strö vårlöken över.
  5. servera laxpytten med åpocherade ägg och en klick fänkålskräm. Dekorera med dill och citron

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heartfriend 6 mars 2011

    Du har inte noterat hur mycket det ska vara i gram på en del ingredienser, lättare om man vet. Kålrot och andra grönsaker är ju olika stora i affären. Så min fråga, hur mycket ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.