Egen laxpytt är godare och nyttigare än den köpta, dessutom går den snabbt att tillaga!
Instruktioner
- Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna. Stöt dem i en mortel och blanda med créme fraiche, citronsaft och rivet citronskal.
Salta och peppra.
- Skala potatis och övriga rotsaker och skär dem i stora tärningar. (lägg dem i vatten med lite citron så mörknar de inte)
Koka potatis och rotfrukterna i lättsaltat vatten i ett par minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag.
- Stek rotsakerna krispiga i smör i en stekpanna.
Pochera äggen i ca 4 minuter i sjudande vatten med lite vinäger och salt i. Ta upp äggen med en hålslev.
Föredrar du stekta ägg så behåll gärna gulan lite krämig, det passar extra bra till pytt.
- Skär laxen i kuber och stek dem hastigt i smör. Salta och peppra.
Skär vårlöken i tunna strimlor.
Blanda lax och rotsaker och strö vårlöken över.
- servera laxpytten med åpocherade ägg och en klick fänkålskräm.
Dekorera med dill och citron
Publicerat den
6 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du har inte noterat hur mycket det ska vara i gram på en del ingredienser, lättare om man vet. Kålrot och andra grönsaker är ju olika stora i affären. Så min fråga, hur mycket ska det vara?