Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxquiche

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod paj, servera gärna med tomatsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen och hacka samman mjöl och margarin.Tillsätt kesella. Arbeta samman till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Tryck ut degen i en form ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet. Lägg en folieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under förgräddningen. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Ta bort folieremsan.
  2. Skär laxen i mindre bitar. Vispa ihop färskost, mjölk, ägg och peppar. Tillsätt limeskal och saft. Fördela lax och purjo i pajskalet. Strö över dillen. Häll på äggblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.