Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxrullar med sting

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Entrérätt med lite sting i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka den gula löken. Hacka räkorna i mindre bitar.
  2. Blanda ost, lök, räkor, pepparrot och smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Lägg plastfolie på en skärbräda, lägg därefter laxen omlott så ett det blir en rektangel på ca 15x25-30 cm. Lägg pepparrotsröran högst upp längs med ena långsidan.
  4. Rulla ihop laxen med hjälp av plastfolien till en rulle, ställ in skärbrädan med laxrullen på i kylskåpet och låt det hela vila ett tag, 30 minuter-1 timme.
  5. Ta ut laxrullen, skär med en riktigt vass kniv i lagom stora bitar. Lägg bitarna på högkant, klicka på caviar och stick ned en dillvippa.
  6. Servera som entrérätt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Maltemodig 5 april 2010

    Det här blev favoriten alla kategoriera på påskbordet. Hoppade över cayennepeppar för jag tyckte det räckte med pepparrot. Kommer definitivt att köra det här många gånger framöver.

  • MatAnders 23 april 2011

    Fick detta på påskbordet och det blev en jätte succe tyckte alla, tack för ett mycket gott recept.

  • annis70 1 oktober 2011

    Jag säger bara mumma :) har gjort detta några gånger nu som förrätt ;)

  • Widmalm 30 december 2011

    Mycket, mycket goda! Blir förrätt på nyårsafton efter att de gjorde succe förra nyåret!

  • flabban 9 april 2012

    Mycket goda. Serverade dom på påskbordet och det blev mycket uppskattat. Kan varmt rekommenderas. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.