Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxrullar som drinktilltugg eller med bröd.

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Som tilltugg till drinken, eller som vikning på ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck en bricka eller skärbräda med plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Rör försiktigt samman crème fraiche med salt, peppar, gräslök och stenbitsrom.
  2. Häll citronsaften i en liten kastrull. Lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen. Smält försiktigt över svag värme. Häll gelatinet i crème friacheblandningen under omrörning och låt det tjockna till en kräm. Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt stå i kylen 3-5 timmar.
  3. Servera som förrätt i inte alltför tjocka skivor, gärna med fräscha sallatsblad och smörstekt bröd. Rullarna är även goda som matiga drinktilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.