Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxrulle med ost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Passar till förrätt, lunch eller vickning. Laxen kan bytas mot matjessill , i så fall uteslut senapen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Till bottnen koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör tills smeten släpper kastrullens botten. Ta kastrullen från värmen och blanda i äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt osten. Klä en plåt med bakpapper, cirka 30x40 cm. Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen Cirka 20 minuter. Gör fyllningen: Hacka laxen fint, kärna ur och tärna äpplet. Finstrimla purjolöken. Blanda kesella,majonnäs och senap. Vänd ner lax, äpple och lök. Smaka av med salt och peppar. Stljälp upp bottnen på ett smörgåspapper. Låt svalna. Fördela laxröran på bottnen och rulla ihop den. Lägg rullen på ett fat. Garnera med salladsblad och dillkvistar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gurgelfranz 14 april 2009

    En mycket god och uppskattad rätt, frisk "lätt-äten". Rökt lax och äpple ihop är en höjdare!

  • brohult 12 juni 2009

    Hade med detta på ett knytkalas men bytte ut laxen mot matjessill. Blev jättegott. Uppskattades mycket av alla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.