Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte byta ut förrätten mot en soppa ibland! Laxsoppan toppad med dillgrädde har en fin och mild smak som gör sig lika bra på höst- som på vårmenyn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj laxfilén i kallt vatten.
  2. Häll vattnet i en stor kastrull. Tillsätt salt, vitpeppar, lagerblad och citronsaft. Koka 10 minuter under lock.
  3. Lägg i laxbiten och låt den sjuda 15 minuter på svag värme under lock.
  4. Ta upp laxbiten och sila buljongen. Häll tillbaka buljongen i kastrullen.
  5. Skala potatis, morötter, rotselleri och lök. Skär allt i bitar och lägg dem i buljongen. Koka grönsakerna mjuka, ca 10 minuter.
  6. Rör ut vetemjölet i ½ dl kallt vatten. Häll redningen i buljongen. Låt allt sjuda 3-4 minuter. Smaka av.
  7. Ta bort skinn och ben på laxen och dela fiskköttet i stora bitar.
  8. Vispa grädden tjock. Tillsätt dillen.
  9. Häll upp soppan i tallrikar. Tillsätt laxbitarna och toppa med dillgrädde.
  10. Om du vill ha en slätare, finare soppa kan du ta upp de kokta grönsakerna ur buljongen och köra dem i en mixer till puré. Tillsätt redningen i soppan och därefter grönsakspurén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.