Varför inte byta ut förrätten mot en soppa ibland! Laxsoppan toppad med dillgrädde har en fin och mild smak som gör sig lika bra på höst- som på vårmenyn.
Instruktioner
- Skölj laxfilén i kallt vatten.
- Häll vattnet i en stor kastrull. Tillsätt salt, vitpeppar, lagerblad och citronsaft. Koka 10 minuter under lock.
- Lägg i laxbiten och låt den sjuda 15 minuter på svag värme under lock.
- Ta upp laxbiten och sila buljongen. Häll tillbaka buljongen i kastrullen.
- Skala potatis, morötter, rotselleri och lök. Skär allt i bitar och lägg dem i buljongen. Koka grönsakerna mjuka, ca 10 minuter.
- Rör ut vetemjölet i ½ dl kallt vatten. Häll redningen i buljongen. Låt allt sjuda 3-4 minuter. Smaka av.
- Ta bort skinn och ben på laxen och dela fiskköttet i stora bitar.
- Vispa grädden tjock. Tillsätt dillen.
- Häll upp soppan i tallrikar. Tillsätt laxbitarna och toppa med dillgrädde.
- Om du vill ha en slätare, finare soppa kan du ta upp de kokta grönsakerna ur buljongen och köra dem i en mixer till puré. Tillsätt redningen i soppan och därefter grönsakspurén.
Publicerat den
4 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar