Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsoppa med kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och snabblagat med inspiration från Thailand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i tärningar. Banka på citrongräsets grova del med baksidan av en kniv och skär det i mindre bitar. Strimla limebladen tunt. Klyv chilifrukten på längden, skrapa bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.
  2. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong, currypasta, limeblad, chili, galangal och citrongräs i en gryta.
  3. Lägg i lax och ärter och koka sakta 4 minuter under lock.
  4. Ta kastrullen från värmen. Blanda i fisksås, limesaft, koriander och thaibasilika.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.