Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsoppa med sambalaioli

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Soppa som går bra att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök, vitlök och fänkål. Fräs i oljan utan att det tar färg. Tillsätt saffran, tomater, vin, buljong, apelsinskal och lagerblad. Koka ca 20 min under lock. Hit går bra att förbereda.
  2. Skala potatien och skär den i mindre bitar. Tillsätt den i soppan och koka tills den är nästan färdigkokt, ca 10 min. Smaka av med salt och tabasco. Skölj och strimla purjolöken. Skär laxen i mindre bitar. Lägg ner purjolök och lax i soppan och sjud ca 4 min. Vänd försiktigt ner räkor och musslor och strö över dill.
  3. Aiolin: Vispa ihop vitlök, äggulor och salt i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt oljan droppvis och fortsätt att vispa hela tiden. Smaka av med sambal oelek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.