Soppa som går bra att förbereda dagen innan.
Instruktioner
- Hacka lök, vitlök och fänkål. Fräs i oljan utan att det tar färg. Tillsätt saffran, tomater, vin, buljong, apelsinskal och lagerblad. Koka ca 20 min under lock. Hit går bra att förbereda.
- Skala potatien och skär den i mindre bitar. Tillsätt den i soppan och koka tills den är nästan färdigkokt, ca 10 min.
Smaka av med salt och tabasco.
Skölj och strimla purjolöken. Skär laxen i mindre bitar. Lägg ner purjolök och lax i soppan och sjud ca 4 min. Vänd försiktigt ner räkor och musslor och strö över dill.
- Aiolin: Vispa ihop vitlök, äggulor och salt i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt oljan droppvis och fortsätt att vispa hela tiden. Smaka av med sambal oelek.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar