Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxspett med en frisk salsa och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt som ett spett. Lax helt enkelt, med en syrlig salsa till. Glöm inte att blötlägga spetten först! 558 kalorier per portion 31 g fett 28 g protein 42 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. skär bort ev skinn från laxen, skär den i kuber om ca 2 cm. Skölj, kärna ur och tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Plocka och hacka koriandern. Pressa limejuicen.
  2. Blanda tomater, vitlök, lök, chili, koriander, limejuice, 1 msk olja, salt och peppar. Trä laxen på enkla spett, ev dubbla. Stek dem i en stekpanna i 1 msk olja 3 minuter per sida. Går även bra att grilla dem på grill.
  3. Servera spetten med salsan och riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.