- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Halstrade laxspett på en bädd av vitkåls- och rödlöksfrästa nudlar med ingefärs- och sojasås.
Instruktioner
- Börja med att koka nudlarna.
- Strimla sedan vitkålen och rödlöken.
- Fräs kål och lök i en stekpanna med lite smör tillsammans med nötterna. Salta och peppra och blanda i de avrunna nudlarna.
- Sås:
Koka upp soja, vatten och socker i en kastrull.
Blanda ut maizenan med lite vatten och tillsätt blandningen i kastrullen. Rör om och låt småputtra några minuter. Tillsätt ingefäran mot slutet, annars blir såsen besk.
- Skär laxen i åtta fina bitar.
Trä bitarna på spetten med stjärtdelarna inrullade.
Stek spetten utan fett i het panna. Salta och peppra.
- Plocka fina blad av pak soisalladen och fördela på fyra tallrikar. Lägg nudelblandningen på och laxspetten överst. Slå över såsen.
Publicerat den
31 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gillades av hela familjen!