Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxspett med saffranspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisken var helt ok men det är ju saffranspotatisen som är det bästa! Lite grön sparris till och Lindeman Bin 65 Chardonnay (nr 2106) (69:- juni -08) till så blir det alldeles underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxfilén i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Trä upp dem på spett.
  2. Blanda samman olja, honung, citronsaft, salt och peppar. Pensla laxspetten med det. Lägg spetten på en lätt smord eldfast form.
  3. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skär potatisen i mindre bitar.
  5. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk. Tillsätt saffran och creme fraiche. Låt stuvningen koka på svag värme under omrörning ca 3 minuter.
  6. Tillsätt potatisen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.