Marinerade laxspett på en bädd av potatis, rödlök, oliver och cocktailtomater
Laxen bör marineras 1 timme
Instruktioner
- Ugn 200°
- Skär laxryggen i 1½ cm breda bitar.
Blanda citronsaft, olivolja, stött saffran, tomatpuré, salt, nymald svartpeppar och honung i en skål.
Lägg marinad och lax i en påse och marinera i kylen i ca 1 timme.
- Blötlägg träspetten och sätt dubbla spett i varje laxbit, då är de lättare att vända.
- Lägg kokt, skivad potatis och rödlöksklyftor i en smord ugnssäker form och blanda med olivolja.
Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Lägg på tomater och oliver och blanda.
- Lägg laxspetten överst eller på kanten av formen och stek i ca 10 minuter.
Vänd efter halva tiden.
Garnera med citronskivor och färsk timjan.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar