Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxspett på potatis- och grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerade laxspett på en bädd av potatis, rödlök, oliver och cocktailtomater Laxen bör marineras 1 timme

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Skär laxryggen i 1½ cm breda bitar. Blanda citronsaft, olivolja, stött saffran, tomatpuré, salt, nymald svartpeppar och honung i en skål. Lägg marinad och lax i en påse och marinera i kylen i ca 1 timme.
  3. Blötlägg träspetten och sätt dubbla spett i varje laxbit, då är de lättare att vända.
  4. Lägg kokt, skivad potatis och rödlöksklyftor i en smord ugnssäker form och blanda med olivolja. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg på tomater och oliver och blanda.
  5. Lägg laxspetten överst eller på kanten av formen och stek i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden. Garnera med citronskivor och färsk timjan.
  6. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.