Låter gott så detta ska testas.
Instruktioner
- Strö grovsalt i en ugnssäker form och lägg i laxfilén med skinnsidan på saltet. Salta fisken och krydda med citronpeppar och peppar.
- Sätt ugnen på 150°C. Sätt formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter. Vispa crème fraiche fluffigt och tjockt.
- Ta ut fisken och låt svalna i ca 10 minuter. Lägg crème fraichen på laxen och ställ sedan tillbaka i ugnen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter.
- Garnera med valfritt tillbehör enligt nedan och servera nykokt potatis och en grönsallad till fisken.
- Förslag till olika garneringar:
Jordgubbar
Färska örter såsom Rachad
Eller annan färsk örtkrydda
- Vattenkrasse
Dill
Citron,
Lime
Röd fiskrom
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar