Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Låter gott så detta ska testas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strö grovsalt i en ugnssäker form och lägg i laxfilén med skinnsidan på saltet. Salta fisken och krydda med citronpeppar och peppar.
  2. Sätt ugnen på 150°C. Sätt formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter. Vispa crème fraiche fluffigt och tjockt.
  3. Ta ut fisken och låt svalna i ca 10 minuter. Lägg crème fraichen på laxen och ställ sedan tillbaka i ugnen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter.
  4. Garnera med valfritt tillbehör enligt nedan och servera nykokt potatis och en grönsallad till fisken.
  5. Förslag till olika garneringar: Jordgubbar Färska örter såsom Rachad Eller annan färsk örtkrydda
  6. Vattenkrasse Dill Citron, Lime Röd fiskrom

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.