Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtårta med ärtkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tjusig tårta som är lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina ärtorna. Mixa dem till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronjuice och 1 tsk salt. Blanda försiktigt pepparrot och kesella, rör inte för mycket, annars kan krämen spricka. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Kantskär kavringen. Klä insidan av en brödform, ca 1½ liter med plastfolie. Se till att den sticker ut minst 10 cm över alla kanter. Klä formen med laxsskivor, lägg dem lite omlott så att formen blir ordentligt täckt. Låt några skivor gå en bit över kanten.
  3. Varva ärtkräm, brödskivor, pepparrotskräm och resten av laxen i formen. Viktigt är att det ligger kräm mot brödet, annars håller inte tårtan ihop. Vik över laxen så att den täcker ovansidan. Slå in resterande i plastfolie. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
  4. Vid servering: Öppna plastfolien. Vänd upp laxtårtan på ett fat. Ta bort plastfolien. Garnera med ärtskott, rädisor och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.