Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtårta med löjrom och kräftstjärtar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En vacker och läcker smörgåstårta passar att servera när man vill bjuda riktigt festligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär bröden och skär dem lika breda som bakformen är hög. Lägg dem på ett smörpapper.
  2. Blanda samman lax, ägg, crème fraiche, lättmajonnäs, tomatpuré, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på alla brödskivorna.
  3. Börja med att rulla ihop den första till en rulltårtsbit som läggs i mitten på bakformen. Lägg sedan de andra bröden runt den första biten och bygg på inifrån och ut, så att det blir som ett stort hjul.
  4. Blanda färskost, grädde, majonnäs, citronskal och sambal oelek till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Stjälp upp tårtan på ett uppläggningsfat och bred krämen över.
  5. Dekorera med löjrom och avrunna kräftstjärtar i mitten. Skär av sparrisen och lägg den och ärtskott runt kanten. Fäst tunna gurkskivor runt om tårtan. Plasta tårtan och ställ den i kylen till serveringen.
  6. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Luzy 26 april 2010

    LAXTÅRTA med LÖJROM och KRÄFTSTJÄRTAR. 5+5 påeng till denna fina tårta gjorde 2 stycken till födelsedagskalaset.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.