Hittade det här receptet på okänd sida på nätet men jag har gjort om det lite, bytt ut kallrökt lax mot varmrökt och lagt till lök och ägg. .
det ska vara Kesella 5+ (alltså fetthalten i kesellan).
Instruktioner
- Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Blanda brödsmulorna och margarinet. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
- Platta ut blandningen till en botten. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
- Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Låt svälla 5 minuter. Krama ur bladen och lägg dem i en kopp. Ställ koppen med gelatinet i en kastrull med sjudande vatten tills det smält.
- Dela laxen i mindre bitar. Hacka löken fint, hacka dillen. Blanda lax, lök, dill, kesella och gräddfil. Rör ner gelatinet i laxsmeten. Bred ut smeten på kavringsbottnen i formen. Låt stå i kylskåp tills fyllningen stelnat, det tar några timmar.
- Tag bort formens kant och garnera tårtan med de hårdkokta skivade äggen, räkorna, gurkskivorna och den röda rommen.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter Kanongott i receptet står det grädde men i beskrivningen står det gräddfil vilket skall det vara?
Håller med ovan inlägg att det låter supergott, men ska det som sagt vra grädde eller gräddfil?