Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtårta med räkor

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 3 timmar 40 minuter
Skriv ut

Lyxig god bjudrätt som kan förberedas och frysas in, använd i så fall bara hälften av laxen och tillsätt resten vid servering som garnering.

Ingredienser

Instruktioner

Riv eller smula kavringen, blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en bakpappersklädd kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen en stund. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Finhacka ca 100 g lax. Spara resten till garnering. Blanda laxhack, räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och gräslök. Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i fyllningen. Bred ut den över bottnen och låt tårtan vila kallt minst tre timmar eller frys in. Dekorera och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.