Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtartar med ingefärstsatsiki

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En perfekt förrätt med lax och smaker av citron, gurka och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Frys laxen minst 2 dygn och tina den.
  2. Grovhacka laxen och blanda den med salt, peppar, citronskal och saft.
  3. Tsatsikin: Skär gurkan i tärningar och strö över salt. Låt dem ligga på hushållspapper ca 15 min. Pressa ur saften. Blanda hälften av gurkan med yoghurt och ingefära.
  4. Forma sex runda laxtartarer på tallrikar. Klicka på ingefärstsatsikin och strö över resterande gurktärningar och gräslök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pillan88 16 mars 2012

    perfekt liten förrätt, väldigt god och enkel att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.