Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtartar på pumpernickel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här eleganta lilla rätten gör du klar dagen före och dekorerar före servering. Den tål att stå framm ett tag och är praktisk när man är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg fyllningens gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter. Smält smöret till bottnen och blanda det med brödet. Lägg 2-3 msk av brödröran i 8 portionsformar och packa ihop ganska hårt. Bottnen ska inte vara mer än 3-4 mm hög.
  2. Ta upp gelatinbladen och smält dem i lite av gräddfilen på svag värme. Finhacka rödlöken och blanda gräddfil, lök, riven pepparrot och senap. Strimla den kallrökta laxen och tillsätt den. Rör ner gelatinlösningen i lite av smeten och blanda ner i resten av smeten.
  3. Fyll formarna till 5-6 cm och ställ kallt. Skär med en vass kniv ut tartaren ur formarna när smeten har stelnat. Så långt kan du förbereda.
  4. Strax före servering viker du var och en av laxskivorna till en ros. Toppa varje tartar med en laxros, en dillvippa, en citronklyfta och några blad machésallad. Ta några tag med svartpepparkvarnen över varje tartar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.