Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tataki: Mycket snabb halstring där innanmätet förblir rått.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till pepparrotscrèmen.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Doppa den i vatten med isbitar så att kokningen avstannar. Skär den i 2 cm stora bitar.
  3. Skiva potatisen. Blanda potatis och sparris med pepparrot, gräslök, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Mixa eller stöt fänkål, dillfrön, grönpeppar och salt till ett fint pulver. Krydda laxen med blandningen. Halstra laxen i torr, het stekpanna ca 20 sekunder per sida.
  5. Servera den nyhalstrade laxen med potatissallad och pepparrotscrème.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.