Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax är gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175.
  2. Lägg laxfiléerna på en skärbräda och dela dem på längden.
  3. Varje filé ska bli två hälften så tjocka filéer.
  4. Lägg 4 bitar i en smord ugnssäker form, Salta och peppra lätt.
  5. Lägg ostskivor på laxen samt en skiva rökt lax ovanpå.
  6. Strö över citronskal och dill.
  7. Lägg därefter på resterande laxbitar .
  8. Tillaga laxen i ugnen 15-20 minuter.
  9. Sås:
  10. Blanda grädde, vetemjöl och dijonsenap i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning och låt sjuda 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  11. Servera laxen med såsen och kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.