Otroligt lyxig fiskrätt med ljuvliga smaker! Gjorde denna rätt en gång när vi skulle ha gäster och gästerna jublade och ville ha receptet :)
Instruktioner
- Skär laxen i avlånga, lite tjockare skivor. Krydda på båda sidorna. Blanda färskost med hackad dill och bred ut på varje laxbit. Lägg på en skiva färskrökt lax och rulla ihop. Lägg snurrorna i en smord ugnssäker form.
- Hacka schalottenlöken. Skala och slanta moroten. Fräs morot och lök i smöret. Häll på vin, vatten och fond. Koka såsen tills hälften av vätskan återstår. Sila och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Stek laxen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
- Häll grädden och det mousserande vinet i såsen och mixa den skummig med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med kokt/pressad potatis, vitvinssås och lätt förvälld sparris. Garnera med citronklyftor.
Publicerat den
12 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar