Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxwallenbergare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gamla klassiker tål att varieras. Här är kalvfärsen i wallenbergaren utbytt mot lax och blir en lättlagad festmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressgurka: Skala och skär gurkan i tunna skivor. Varva dem med salt i en skål. Täck med smörgåspapper och lägg på en tyngd. Låt stå ca 30 min så att gurkan vätskar sig. Blanda ättiksprit, socker och vatten och rör om så att sockret löser sig. Häll upp gurkskivorna i ett durkslag. Låt dem rinna av. Lägg skivorna i en skål med ättikslagen och strö över persilja.
  2. Skär laxfilén i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt salt och kör snabbt till en jämn massa. Lägg i äggulor och cayennepeppar, häll i grädden lite i taget under gång.
  3. Dela ett smörgås- eller bakplåtspapper i 4 lika stora delar. Forma en laxfärsbiff på varje papper, gärna med hjälp av en 10 cm stor utstickare. Lägg färsbiffarna i kylskålet.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna på strax över medelvärme. Vänd ner biffarna i pannan så att papperet hamnar överst.
  5. Dra bort papperet och stek biffarna ca 3 min på varje sida.
  6. Servera med dillslungad mandelpotatis, lättkokta ärter och pressgurka.
  7. Tips! Sjud oskalad potatis i lättsaltat vatten tills den blir mjuk. Häll av kokvattnet. Skala och värm potatisarna i smör. Blanda ner dill strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.