- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Ett improvisationsförsök som resulterade i en mycket god rätt.
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Skala morötterna och potatisen, skär dem i önskad storlek. Gör detsamma med löken och crabfishen. Lägg ingredienserna i en långpanna med lite olja i botten.
- Häll olja i en stor stekpanna, lägg i laxfiléerna i pannan. Stek de nästan färdiga, ca 10 minuter. Under tiden ska de kryddas med dill, citronpeppar och salt. Lägg sedan laxfiléerna på ett fat. Höj värmen på plattan och häll i woken tills den blir knaprig och god, ca 10 min. När woken är klar häll i ett halvt glas vatten i pannan, lägg laxfiléerna över woken och lägg över ett lock och låt woken och laxen ångkokas. Låt det kokas en stund ca 5 minuter eller tills grönsakerna i ugnen är färdigstekta. Grönsakerna tar ca 30 minuter.
Blanda till ingredienserna till den kalla såsen i en skål.
Servera ihop med flingsalt och den kalla gräslökssåsen.
Blir en riktigt god och fräsch rätt, och crabfishen blir väldigt knaprig och god i ugnen.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar