Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Layali lubnan (Libanesiska nätter)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna dessert fick jag från en arbetskamrat vars fru är från Libanon. Vi fick denna dessert på en middag hos dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk med mannagryn under ständig omrörning tills det tjocknar.
  2. Lägg upp på ett uppläggningsfat och ställ undan i kylen.
  3. Sockerlag får du genom att koka 1 dl socker med 1/2 dl vatten.
  4. Tillsätt några droppar lime eller citron samt apelsinblomvatten.
  5. Bred ut grädde ovanpå mannagrynssmeten. Strö över rostade pinje- och pistaschnötter.
  6. Häll över sockerlager blandat med honung.
  7. Tips! Apelsinblomvatten är ungefär som rosenvatten, vatten med väldoft. Desserten passar speciellt bra till arabiskt kaffe (kokt kaffe med kardemumma).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.