Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Layered vanilla cake (vaniljtårta)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

För vaniljälskaren! Frostingen kan enkelt färgas med några droppar karamellfärg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form. Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och till sist kesellan. Häll i formen och grädda nertill i ugnen ca 45 min. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp och delas i tre bottnar.
  2. Fyllning: Vispa med mjuka rörelser smöret med florsockret och vaniljen. Det ska bli luftigt! Häll i mjölken lite i taget. Tillsätt äggulorna och vispa med dem tills smörkrämen känns luftig.
  3. Bred fyllning på bottnarna, men såklart inte på den översta.
  4. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bred över tårtan. Det ska vara ett ganska tjockt lager.
  5. Dekorera gärna med en vaniljblomma av sugarpaste.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • larsenjane 9 juni 2011

    Skall det verkligen vara 1 kg florsocker till frostingen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.