För vaniljälskaren!
Frostingen kan enkelt färgas med några droppar karamellfärg.
Instruktioner
- Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form.
Vispa smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och till sist kesellan.
Häll i formen och grädda nertill i ugnen ca 45 min.
Låt svalna något i formen innan den stjälps upp och delas i tre bottnar.
- Fyllning: Vispa med mjuka rörelser smöret med florsockret och vaniljen. Det ska bli luftigt!
Häll i mjölken lite i taget. Tillsätt äggulorna och vispa med dem tills smörkrämen känns luftig.
- Bred fyllning på bottnarna, men såklart inte på den översta.
- Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bred över tårtan. Det ska vara ett ganska tjockt lager.
- Dekorera gärna med en vaniljblomma av sugarpaste.
Publicerat den
3 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skall det verkligen vara 1 kg florsocker till frostingen