Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Blåbärs och vaniljtriffel med mandelknäck

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket god och vacker efterrätt som med fördel serveras i höga glas alternativt i portionsformar. Naturligtvis kan man byta ut blåbären mot ex hallon om man vill eller varför inte både och....Att den är snabb att göra är ju bara ett plus! Smakar lika bra även om man inte äter LCHF. Byt bara ut steviaströ mot riktigt socker istället. Jag använder ICA:s steviaströ. 7 kolhydrater / portion enligt matdagboken.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med knäcken. Hacka mandeln fint eller kör den i matberedare. Ska vara lite bitar kvar så passa så det inte blir mjöl. Smält smöret och blanda i sötningen. Ha ner mandeln och låt sjuda någon minut tills sötningen löst sig, smaka försiktigt av massan om du vill ha mer sötning. Men akta det är mycket varmt. Bred ut tunt på ett bakplåtspapper och låt stelna/kallna.
  2. Vaniljsåsen: Vispa ihop äggulorna och sötningen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt både stång och frön. Tillsätt grädden och låt koka upp under vispning. Vispa hela tiden så den inte skär sig, smaka av och tillsätt mer sötning om så önskas. Ta den av plattan när den tjocknat och blanka av med smöret. Låt kallna.
  3. Vid servering: Bottna 6 glas eller formar med blåbär. Smula lite mandelknäck över bären. Slå på vaniljsås. Toppa med ytterligare mandelknäck. Klicka på en liten klick vispgrädde och dofta över lite kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.