Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Blomkålsrissallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Mycket bra komplement till stekt/grillad kyckling eller kött, hur gott som helst. Vet inte hur många kolhydrater det är, men inte alltför många. Tröttnade lite på kokt broccoli bara så jag testade detta och det fungerade hur bra som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta en platta. Skala av bladen från blomkålshuvudet och riv ner blomkålen i en bunke eller annat praktiskt ställe. Riv så mycket du vill, tills det känns tillräckligt. Lägg i en rejäl klick smör i pannan och häll över den rivna blomkålen. Stek en stund och lägg i nån klick smör till. Stek i 5 minuter och blanda under tiden, salta lite.
  2. Lägg det stekta blomkålsriset i en bunke och finhacka rödlöken och skär körsbärstomaterna i halvor eller fjärdedelar, beroende på hur stora man vill ha dem. Blanda ner i riset och skölj en näve ruccolasallad och lägg även i det, blanda och servera till kycklingfilé eller fläskfilé eller kotletter, är inte så noga, passar till mycket. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emseli 10 oktober 2013

    oj, vad gott det blev! sen så hade jag ju inte allt hemma så det blev en annan variant med broccoli ist för blomkål och sesamfrön och purjo istället för rödlök och tomater. men tror att jag gjorde lite fel eftersom det inte blev så fint som på bilden. 1. för varm platta. 5/6 vilket är varmt på vår spis 2. för lite broccoli i förhållande till smörhalten. men väldigt gott ändå! detta ska göras fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.