Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lchf – Chili Con Carne

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mild variant på chili som man kan göra hur stark som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka löken och paprikan. Finhacka vitlöken. Bryn löken och grönsakerna i lite matfett i en stor gryta.
  2. Fräs köttfärsen och lägg över i grytan.
  3. Skölj kidneybönorna.
  4. Tillsätt kidneybönor och vita bönor.
  5. Tillsätt soja, kalvfond och chili con carne kryddblandningen.
  6. Önskas starkare smak kan man krydda med chili, Cayenne, sambal oelek, svartpeppar allt efter hur starkt man vill ha det.
  7. Blanda crème fraiche med gurkan.
  8. Servera med en klick crème fraiche och finhackad gurka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ingridthelin 27 januari 2011

    Smakade väldigt bra, men tyckte den blev lite torr. Vi la till passerade tomater och hade i hela påsen kryddblandning och lite sambal och cayennpeppar.

  • Garposkennel 6 februari 2012

    Hur kan detta recept vara ett LCHF med bönor som har så mycket kolhydrater. vill isåfall lägga dessa på annan mat

  • kerstin 24 januari 2018

    Hej Garposkennel! Jag är diabetiker och äter en de LCHF! Bönor är resistent stärkelse - det innebär att de inte tas upp i tunntarmen utan går vidare till tjocktarm där de bearbetas. Därför mår diabetiker så bra av just bönor - kanske inte vita bönor - men kikärtor, kidneybönor och andra m m. Jag är med i Smarta Diabetiker där Admin har skrivit "Bönboken" för just diabtike. Dessutom får man ett jämt blodsockervärde och det håller sig jämt i flera timmar när man äter bönor. Men är du diabetiker så mät alltid före och efter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.