- Serverar: 10-20 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
LCHF- low carbs high fat. De här kakorna är riktigt goda och nyttiga, så man kan äta många med gott samvete!
Instruktioner
- Smält smöret och blanda i grädden. Häll i kokos tills smeten får en bara (lite klibbig men ändå degig). Rör i äggulorna. Blanda i kakao och vanilj efter smak. Sötningsmedel om du vill.
- Jag delade halva smeten och blandade bara i kakao i hälften, blir nog bättre att ha i hela.
- Gör bollar eller klicka ut och platta till på en plåt.
- In i ugnen i ca 180 grader i 15 min.
- Låt svalna (godast efter en tid i kylskåpet) och ät. Kan doppas i mörk choklad (men då blir det mer kolhydrater).
Publicerat den
29 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tror att det är ett måste med lite sötningsmedel i dessa kakor. Precis som det stod i receptet är det godare med kakao än utan.
Är grädde nyttigt?! :s
jag tror jag blir galen, vad är vaniljpulver? hittar ej det:S vart köper man det? :) finns massor med recept med detta men vad är det? :)
Vaniljpulver hittade jag på Ica, fråga i din affär, det är en liten burk i en pappkartong, så den kan vara svår att hitta...
Verkar vara ett bra diabetesrecept till vårt barnbarn Har någon provat med hela ägg och med "helmjölk " 3% i stället för grädde. Jag får ibland utgå ifrån de ingredienser jag har hemma ,när vi bor i vår ¤sommarstuga" långt från affärer.Ska inköpa vaniljpulver.
Helt okej måste jag säga. Tog knappt en halv tsk vaniljpulver. Körde på halva mängden och fick ihop 5 kakor på sammanlagt 100g, 703kcal, 10g protein, 6g kolhydrater och 71g fett. I relation till fettmängden så är mängden kolhydrater inte för hemsk, dessutom är ju kakor alltid kakor. Något jag tyckte var mindre roligt var allt fett som bubblade ur dem i ugnen. Bakplåtspappret fullt av fett efteråt. Så ta mitt deklarerade näringsvärde med en gnutta salt (inte bokstavligen). 4/5. Tillägg: Jag föreslår att ni äter dem när de är nybakta. Lade in dem i kylen och åt en idag, den smakade bara kakao.