En fantastiskt underbart god glass som jag komponerat ihop. Innerhåller inte alls så många kolhydrater, men jag har inte koll på vad Baileysen innehåller...därför skriver jag lchf inspirerad så att ingen blir arg för att jag inte håller mig till reglerna. Det går också alldeles utmärkt att strunta i likören och kanske ta 2 rutor riven 86 % choklad istället, det blir också gott, jag har prövat.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Vad använder du för sötningsmedel?
HEj! Jag använder ett som heter Canderel och som innerhåller 1/2 gram kolhydrat / tsk...Jag tycker det fungerar bra, men som sagt, inte för mycket av den varan....
om man skulle använda vanligt socker istället för sötningsmedel, vad skulle den motsvarande mängden vara då?
Du, jag vet faktiskt inte...... Skall detta vara lchf så rekomenderar jag i alla fall att du använder vaniljstång eller det ekologiska vaniljstångspulvret på burk som kostar ca 32 kr per burk o som innerhåller ca 6 tsk.... Vad gällande sockret, vill du inte använda sötningsmedlet så rekomenderar jag att du bara tar 4 tsk vanligt socker o låter det vara med det, öka kanske mängden vanilj i stället....det är ju bara 1 gram kolhydrat per tesked av detta..... Lycka till o betygsätt gärna när du prövat, vi äter sådan här lchf glass nästan varje kväll, i bland med blåbär o hallon till..... Mvh Irene
Hej! Tack för ett fantastiskt gott recept. Jag hade ingen Baileys hemma så jag tog hjortronlikör i stället. Resultatet blev mycket bra. Glassmeten smakade jättegott utan någon smak-tillsats alls också. Vaniljstången sätter ju fin smak på det i alla fall.Jag använder Hermesetas och det är väl ungefär det samma som Canderel. Den här kommer jag att göra ofta.
Hej, testa med Stevia som sötning. Stevia är, till skillnad från Hermesetas och Canderel, inte en en kemisk produkt, utan gjort på saften från en växt precis som socker. Stevias styrka är att det är 200 ggr sötare än socker. En halv knivsudd är sannolikt långt mer än tillräckligt i detta recept... finns att köpa på nätet, bla på stevia.se
Har gjort detta recept i glassmaskinen och det blir helt fantastiskt! Följer receptet som ovan men låter smeten gå i maskinen i 30 minuter istället för att frysa in den. Yum..!
Detta var så gott att skålarna blev mera än väl skrapade efter att barnen ätit av den. De undrar nu redan när det skall serveras nästa gång och från vilken butik den kan köpas...Alltså en klar 5:a! Skall testa med något annat än choklad nästa gång. Bär på vore säkert gott! Tack för detta, nu kan man oftare äta glass med gott samvete! Kram 05
För att något skall få kallas likör skall innehålla minst 100g socker per liter. fast en msk skall väl inte smaka för att skapa lite smak.
Kanon gott! Jag tog sukrin som sötningsmedel. Sukrin är en sockeralkohol som inte kroppen tar upp. Smakar och ser ut som socker. Det förekommer i tex svamp, päronskal mm.
En riktig höjdare! Blandade i 15ml Likör 43, kanske man kunde haft i lite till... men ville tänka på allt socker :( Hade också i en 1/4 dels tsk Äkta Ekologiskt Vaniljpulver, ska prova med ½ tsk nästa gång! Körde det hela i glassmaskinen, himla smidigt! Frös in resten till andra festliga tillfällen, hur länge kan den vara fryst? Tack för ett trevligt recept! =)
Gillar "basen" i den.. dock bytte jag baylies mot pistagelikör och det smakade inget! Va lite rädd för allt socker i likören och den hade nog krävt en med lite mer styrka, den va rätt mild. Kommer testa igen fast med nån likör som smakar lite mer... tyckte dock det var väldigt mycket glass för 4 pers! Men som sagt, smaken va jättegod, enkelt och smidigt recept så en 4:a får den av mig!