Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lchf inspirerad glass med mascarpone och Baileys

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En fantastiskt underbart god glass som jag komponerat ihop. Innerhåller inte alls så många kolhydrater, men jag har inte koll på vad Baileysen innehåller...därför skriver jag lchf inspirerad så att ingen blir arg för att jag inte håller mig till reglerna. Det går också alldeles utmärkt att strunta i likören och kanske ta 2 rutor riven 86 % choklad istället, det blir också gott, jag har prövat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp grädden i en ren skål och tillsätt innerhållet i vaniljstången. Vispa till tjock grädde. Separera ägg i vitor och gulor. Lägg gulorna i grädden och vitorna i en egen skål som vispas till fast vitt skum. Tillsätt sedan sötningsmedlet och vispa 1 minut till.
  2. Ös upp mascarponeosten i grädd och ägguleskålen. Tillsätt Baylisen eller chokladen och vispa på låg hastighet. Tillsätt äggvitan och vispa lite till bara tills allt är blandat. Ös upp smeten i en sockerkaksform eller liknande och sätt in i frysen i minst 90 minuter. (mer tid för en riktigt fast hårdglass konsistens)

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • gogo 17 juli 2009

    Vad använder du för sötningsmedel?

  • MammaIrene 19 juli 2009

    HEj! Jag använder ett som heter Canderel och som innerhåller 1/2 gram kolhydrat / tsk...Jag tycker det fungerar bra, men som sagt, inte för mycket av den varan....

  • EowynUndomiel 25 juli 2009

    om man skulle använda vanligt socker istället för sötningsmedel, vad skulle den motsvarande mängden vara då?

  • MammaIrene 26 juli 2009

    Du, jag vet faktiskt inte...... Skall detta vara lchf så rekomenderar jag i alla fall att du använder vaniljstång eller det ekologiska vaniljstångspulvret på burk som kostar ca 32 kr per burk o som innerhåller ca 6 tsk.... Vad gällande sockret, vill du inte använda sötningsmedlet så rekomenderar jag att du bara tar 4 tsk vanligt socker o låter det vara med det, öka kanske mängden vanilj i stället....det är ju bara 1 gram kolhydrat per tesked av detta..... Lycka till o betygsätt gärna när du prövat, vi äter sådan här lchf glass nästan varje kväll, i bland med blåbär o hallon till..... Mvh Irene

  • babbs 31 juli 2009

    Hej! Tack för ett fantastiskt gott recept. Jag hade ingen Baileys hemma så jag tog hjortronlikör i stället. Resultatet blev mycket bra. Glassmeten smakade jättegott utan någon smak-tillsats alls också. Vaniljstången sätter ju fin smak på det i alla fall.Jag använder Hermesetas och det är väl ungefär det samma som Canderel. Den här kommer jag att göra ofta.

  • Gammelmaja 31 juli 2009

    Hej, testa med Stevia som sötning. Stevia är, till skillnad från Hermesetas och Canderel, inte en en kemisk produkt, utan gjort på saften från en växt precis som socker. Stevias styrka är att det är 200 ggr sötare än socker. En halv knivsudd är sannolikt långt mer än tillräckligt i detta recept... finns att köpa på nätet, bla på stevia.se

  • strimma21 10 november 2009

    Har gjort detta recept i glassmaskinen och det blir helt fantastiskt! Följer receptet som ovan men låter smeten gå i maskinen i 30 minuter istället för att frysa in den. Yum..!

  • 05 17 februari 2010

    Detta var så gott att skålarna blev mera än väl skrapade efter att barnen ätit av den. De undrar nu redan när det skall serveras nästa gång och från vilken butik den kan köpas...Alltså en klar 5:a! Skall testa med något annat än choklad nästa gång. Bär på vore säkert gott! Tack för detta, nu kan man oftare äta glass med gott samvete! Kram 05

  • Nasbuse 8 mars 2010

    För att något skall få kallas likör skall innehålla minst 100g socker per liter. fast en msk skall väl inte smaka för att skapa lite smak.

  • gudrun5 24 oktober 2010

    Kanon gott! Jag tog sukrin som sötningsmedel. Sukrin är en sockeralkohol som inte kroppen tar upp. Smakar och ser ut som socker. Det förekommer i tex svamp, päronskal mm.

  • jbson 3 februari 2011

    En riktig höjdare! Blandade i 15ml Likör 43, kanske man kunde haft i lite till... men ville tänka på allt socker :( Hade också i en 1/4 dels tsk Äkta Ekologiskt Vaniljpulver, ska prova med ½ tsk nästa gång! Körde det hela i glassmaskinen, himla smidigt! Frös in resten till andra festliga tillfällen, hur länge kan den vara fryst? Tack för ett trevligt recept! =)

  • Kica 13 juni 2012

    Gillar "basen" i den.. dock bytte jag baylies mot pistagelikör och det smakade inget! Va lite rädd för allt socker i likören och den hade nog krävt en med lite mer styrka, den va rätt mild. Kommer testa igen fast med nån likör som smakar lite mer... tyckte dock det var väldigt mycket glass för 4 pers! Men som sagt, smaken va jättegod, enkelt och smidigt recept så en 4:a får den av mig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.