Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF nöttårtbotten

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det är ibland svårt att variera desserterna eller hitta bra kaffebröd om man äter LCHF-kost. Jag inspirerades av receptet på hjortronrulltårta på denna site och lärde mig, att det inte går så bra att rulla en kaka utan socker, men kakan kan fungera som tårtbotten med en rad olika fyllningar. Hela satsen innehåller 12 gram kolhydrater, dvs 2 gram per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rita två rundlar på ett bakplåtspapper, en desserttallrik kan användas som mall.
  3. Mal nötterna i en mandelkvarn eller använd hasselnötsmjöl.
  4. Blanda nötterna med övriga ingredienser utom äggen. Vispa äggen så att de blir pösiga.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt i äggvispet. Bred ut smeten som två rundlar på bakplåtspapperet. Grädda i 5 minuter.
  6. Stjälp upp bottnarna på ett bakplåtspapper med lite mandelspån eller något annat som gör att det inte fastnat på papperet. Låt kallna. Lägg samman tårtan med någon god fyllning, bär, grädde el dyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.