Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF-plättar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag ville ha vanliga plättar och hittade på en egen LCHF-variant!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa upp äggen. Blanda i keson och den rivna osten. Rör om då det blandas ordentligt. Smält en stor smörklick i stekpannan. (Ha hög värme, jag hade på 5:an när graderingen är 1-6.) Klicka ut så stora plättar som du vill ha. Skaka pannan lite och lirka med en stekspade så inte plätten fastnar. Vänd och stek klar. Jättegott!!!

Kommentarer (5)

  • perssonlina 18 mars 2009

    Väldigt, väldigt ostig och svår att steka tyckte jag, men den var god och man blev mätt! :)

  • fiskensvea 24 mars 2009

    Man ska verkligen ha MYCKET smör i stekpannan, annars blir de nog svårstekta. Och visst är de ostiga, jag älskar ost! =)

  • Sussila 6 april 2009

    Är de svårstekta så prova att ha i lite smält smör i smeten, och ett extra ägg alt äggvita.

  • Bangboom 19 juli 2011

    Jättegoda!!!

  • christincarlsson 20 oktober 2011

    God, men oj så mäktiga :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.