Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Pones (godaste LCHF-brödet!)

(20 kommentarer)  
LCHF - Pones (godaste LCHF-brödet!) LCHF - Pones (godaste LCHF-brödet!)
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept på pones som jag själv har optimerat för att få det så likt "riktigt" bröd som möjligt. Smakar som scones i en LCHF-mun! 6 bröd = 2,6 g kolhydrater per bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna.
  3. Fördela i Kesella. Blanda i ett ägg. Blanda i det smälta smöret och en skvätt grädde!
  4. Låt stå och fiberhusken svälla i 10-15 minuter (annars kan du få magknip).
  5. Knåda ihop 6 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen.
  7. Låt svalna något, avnjut dem sedan med eget val av LCHF-anpassat pålägg!

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • joolsbaddy 10 februari 2011

    OBS! Man kan även tillsätta 1-2 dl riven ost för att höja fetthalten. Dessutom kan receptet varieras i snudd på det oändliga om man vill ha dem med olika kryddor (brödkryddor, vitlök, oregano, basilika osv), ostar, som matmuffins, pizzabotten eller liknande! AWESOME!

  • jbson 12 februari 2011

    Tillsatte ett extra ägg tyckte "degen" kändes lite väl torr. Brödbullarna blev också torra, men nästa gång ska jag testa med min LCHF MJÖLK i "degen" för jag tror på grundreceptet! :)

  • joolsbaddy 12 februari 2011

    I ett annat recept för pones har jag sett FEM ägg i receptet, men personligen tyckte jag att det blev på tok för svampig konsistens. Jag föredrar dem lite torrare för då påminner de mest om dagsgamla scones i mitt tycke... And that's the way I like it. ;) Men för all del, ett extra ägg eller två har LCHF-reglerna ingenting emot! :)

  • joolsbaddy 12 februari 2011

    HAHA! Inte konstigt att degen upplevdes som torr, jag hade missat att skriva ut EN SKVÄTT GRÄDDE i receptet! Förlåt, hoppas det blir bättre nu! :)

  • mortitia 13 februari 2011

    Gjorde utan grädde och tyckte dom var jättegoda :-) Ska prova med grädde nästa gång.

  • matro4319 16 februari 2011

    Jag undrar , vad är pofiber och i vilken hylla hittar jag det. ICA eller COOP eller hälsokost? Tänkte att jag skulle pröva att baka dessa bullar.

  • joolsbaddy 16 februari 2011

    Pofiber hittar du bland de glutenfria produkterna (avdelningen för "baka glutenfritt") i flertalet livsmedelsbutiker. Jag har bland annat hittat på Ica och Hemköp, kostar mellan 12-17 kr per förpackning, vilken rymmer ca 6 dl. Den kan ibland vara lite svår att finna, men kika in på min blogg så får du se bild på hur förpackningen ser ut (alltid lättare om man vet vad man letar efter)! Lycka till! http://idajulialchf.blogspot.com/2011/01/pofiber-och-fiberhusk.html

  • Potso 11 mars 2011

    Jättegott! Gjorde även semlor av det och tillsatte då lite kardemumma, riktigt kul att det faktiskt är som bröd!

  • carinha40 26 mars 2011

    Jättegott! Doftar ljuvligt, som scones...härlig "deg" att arbeta med....riktigt smaskigt och brödlikt

  • Bitteschmidt 19 oktober 2011

    super gott! ;)

  • hjuken75 11 november 2011

    Det blev verkligen kanongott!

  • h_saxy 7 januari 2012

    Gott! Härligt att få äta något som liknar bröd på riktigt :)

  • ingegerd12 15 januari 2012

    Hej! Vad är pofiber?Kan jag andvända bakepro istället undrar nybörjare

  • ingegerd12 15 januari 2012

    Hej! Vad är pofiber?Kan jag andvända bakepro istället undrar nybörjare

  • emizan 4 februari 2012

    Är det ingen annan som känner fiberhusksmaken väldigt tydligt? Jag kunde ej äta dom tyvärr, tyckte det bara smakade svamp :(. Tror ni man kan testa utan fiberhusk?

  • beccism 20 augusti 2012

    Jag gjorde dessa idag. Blev mkt positivt överraskad :) Supergoda.

  • ceciliamancini 17 januari 2013

    supergoda! passar fint till både huvudrætt och efterrætt. Man kan eventuellt krydda det lite.

  • lottapindra@hotmail.com 4 mars 2013

    jäklar vad goda :))

  • MissTankspridd 13 mars 2014

    De blev väldigt små och de smakade inte bra. Smakade som scones MEN det var hemsk eftersmak och knastrar när man tuggar. Kunde inte äta upp dem.

  • Hanna 30 mars 2018

    Har brödet den typiska ägg smaken som de flesta lchf bröd har?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.