Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF - Silviakaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Silviakaka utan mjö och vanligt socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Vispa ägg, äggvita och sötning pösigt. Häll vattnet i äggsmeten. Blanda kokosmjöl med bakpulver och vaniljpulver. Häll blandningen i smeten och vispa den slät.
  2. Häll smeten i en smord och bröad (profiber) liten långpanna, ca 15x25 cm. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.
  3. Glasyr: Smält smöret tillsammans med sötning i en kastrull, rör så att sötningen löser sig.
  4. Vispa försiktigt ner äggulan och bred genast ut den ljumma glasyren över kakan. Avsluta med att strö rikligt med riven kokos över glasyren.
  5. Förvaras svalt. Skärs i lämpliga bitar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.