Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Tigerkaka

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En variant på den gamla klassikern Tigerkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och sötningsmedlet pösigt. Häll smöret och grädden i äggsmeten och vispa. Blanda kokosmjöl med pofiber, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner blandningen i smeten.
  3. Häll 1/3 av smeten i en skål och blanda i kakao. Klä en form, 1½ liter med bakplåtspapper. Häll hälften av den ljusa smeten i formen, fortsätt sedan med den bruna smeten och avsluta med resten av den ljusa smeten.
  4. Ta en gaffel och lyft lite i smeten från botten och upp så att kakan blir tigrerad. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.