Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF-variant av Per Morbergs curry

(1 kommentar)  
Skriv ut

Hittade ett recept av Per Morbergs "tupp i curry" och modifierade det litegrann! Använder varken färdig kycklingbuljong eller äpple - tupp är dessutom ganska svårt att få tag på ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär purjolöken och den gula löken i stora bitar. Täck kycklingen med vatten och låt koka tillsammans med purjon, gula löken, vitlöken, rosmarin, timjan, dragon och gurkmeja till dess att kycklingköttet nästan faller av benen av sig självt.
  2. Tar ur kycklingen ur grytan och låt svalna en aning. Fortsätt att koka lökarna i vattnet till dess att ca 2/3 delar återstår. Sila.
  3. Bryn paprikakrydda, salt och peppar, curry, ingefära och gurkmeja försiktigt i smör. Häll sedan på ca 5 dl av den silade kycklingbuljongen (resten kan med fördel sparas till nästa gång man behöver kycklingbuljong). Låt koka tillsammans med grädde och färskost till såsen tjocknat en aning. Rensa kycklingen och tillsätt till såsen - rör om och låt kycklingen värmas. Smaka av.
  4. Serveras gärna med ugnsrostad broccoli eller en god sallad!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ylvafj 5 oktober 2011

    Den här rätten är superb!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.