Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF/GI italiensk förrätt - Variant på klassisk Delicie utan pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här förrätten går fort att göra, ser lite lyxig ut och har lågt GI. Passar också glutenallergiska gäster och LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att salta ur zucchininstrimlorna (dra ur vätska). Tvätta och skiva långa strimlor av Zucchinin med en osthyvel alternativt skär tunna med kniv.
  2. Lägg skivorna i ett durkslag med en tallrik under och salta dem genom att strö salt på dem och blanda runt dem så att det kommer salt på alla sidor. Rör runt då och då.
  3. Medan zucchiniskivorna saltar ur (vätska dras ur zucchinin), är det dags att göra tomatvinägretten, så sätt på en kastrull med vatten och gör ett kryss på motsatt ända av tomatens plutt. När vattnet kokar, lägg i tomaten i cirka 30 sekunder och ta sen upp den, kyl den i iskallt vatten och sen är det superenkelt att skala av skalet. Det går lätt om man gjort krysskåran och man bara drar med fingrarna lätt av skalet från skåran. Skär sen bort kärnhuset och hacka tomatköttet i fina små bitar.
  4. Blanda vinäger, olivolja, tomatbitarna och salta och peppra smaka av så att rätt balans. Man kan ha vitlök i också om man vill.
  5. Nu är det dags att torka av zucchinisstrimlorna med lite hushållspapper så att de är så torra som möjligt och rulla dem runt mozarella och skinka. Skär varje mozarella i 4 bitar och rulla in varje bit i parmaskinka och ytterst ett par zucchinistrimlor runt om. Fäst med tandpetare om det behövs till stekningen/grillningen men glöm inte ta bort tandpetarna före servering.
  6. Sätt på en grillpanna eller stekpanna på högsta. Pannan ska vara jättevarm. Lägg i lite olivolja och stek cirka 30 sekunder på varje sida. Zucchinin ska få lite färg och mozarellan ska bli lite mjuk men inte för rinnig dvs inte varm helt igenom. Mycket kort stekning och bara på ytan!
  7. Lägg upp 2 st rullar på varje tallrik och drizzla över lite tomatvinägrett, Klart!!! Du har nu en förrätt med smaker av klassisk Delicie och som är GI smart!
  8. Rullarna kan med fördel göras klart tidigare på dan och sen grillar man snabbt ytan på dem minuten före servering!
  9. Också gott som drinktilltugg. Man kan då eventuellt göra dem lite mindre om man vill....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.