Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leblebi - kikärtsgryta från Tunisien

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Heta kryddor i lagom mängd höjer smaknivån. Snabb att laga. Receptet är för en person.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär paprikan i bitar.
  2. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och sköljda kikärter och fräs ca 1 minut. Blanda i paprikan, harissan och vattnet, sjud under lock ca 10 minuter. Blanda i oliver och persilja. Strö över spiskummin.
  3. Servera grytan varm med ägghalvan och brödet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.