Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leif Mannerströms hummersoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

- Den här hummersoppan är själva kungen av soppor! Säger Leif Mannerström. Detta är en av de mest populära rätterna på hans restaurang. Hans hetaste tips är att slösa på cognacen, då får soppan extra sting, avslöjar Mannerström. Leif äger restaurangen Sjömagasinet i Göteborg, vilket är en genuin fisk- och skaldjursrestaurang som sedan 1999 har en stjärna i Guide Michelin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
  2. Soppan: Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma djupa tallrikar.
  5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
  6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.