Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leifs frukostbröd med gojibär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gojibär har ju blivit väldigt populärt, det sägs att man får fin hud av bären. Varför inte slå två flugor i en smäll och lägga i gojibär i ett bröd?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan, tillsätt salt, linfrö, gojibär, torkad frukt och nötter, grahamsmjöl samt nästan allt vetemjöl. Låt degen jäsa i ca 30 minuter övertäckt med bakduk.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig med resten av mjölet om den är lös. Forma degen till en rulle och skär den i 10 bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.