Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas Aunt Sallys blåbärspaj med snabb rårörd vaniljkräm

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Blåbär är både nyttigt och gott. Här får de huvudrollen i en underbar blåbärspaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
  2. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen. Rör ihop björnbär och blåbär. Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal och fyll pajskalet.
  3. Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen. Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.
  4. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.